Blogin aloittaminen on pyörinyt mielessäni jo pitkään. Koronan tuloksena hetkellisesti lisääntynyt vapaa-aika antoi kuitenkin sille lopullisen alkusysäyksen. Kirjoittaminen on aina ollut minulle luonteva tapa ilmaista itseäni ja se on tuntunut mieluiselta. Miksipä en siis käyttäisi sitä myös työssäni, työtäni tukevana elementtinä ja keinona pohdiskella toimintaamme, niin varsinaisen työn tekemistä kuin yrittäjyyttä ja kohtaamisiakin.

Yrityksenä olemme suhteellisen aktiivisia sosiaalisessa mediassa, mutta usein tuntuu, ettei asioita aina saa avattua siellä ihan siten kuin haluaisi. On kuvia, on aihesanoja, on lyhyitä sepustuksia.  Saahan siinäkin välitettyä vähän fiilistä.  Mutta entä kun on syntynyt ihmiseksi, joka elää isosti fiiliksellä? Ei sitä oikein vaan kaikkea onnistu muutamalla sanalla kuvailemaan.

Usein kun joku kysyy työstäni, kerron tekeväni pinnallista työtä syvällisellä otteella. Ja tarkoitan sitä monellakin tapaa. Hiusten laittaminen kauniiksi, ihon hoitaminen pehmeäksi ja mikä tahansa muu kauneudenhoitoalan palvelu, joka usein koetaan pinnalliseksi, on itseasiassa niin paljon enemmän. Nämä palvelut antavat parhaimmillaan asiakkaalle miellyttävän ulkomuodon lisäksi rentoutumista, iloa, hyvää mieltä, itseluottamusta ja rohkeutta. Niillä taas voi saavuttaa vaikka sen uuden työpaikan tai mitä tahansa tavoitteleekin, kun vihdoin uskaltautuu tutkimaan markkinoita, tai muuten vaan tiedostaa itsensä paremmin ja saa kiinni siitä mitä elämältä haluaa. Ja kaikilla näillä asioilla on itseasiassa hyvin vähän tekemistä ulkonäön kanssa. Se mihin kampaamokäynti voi vaikuttaa, menee siis todellakin paljon pintaa syvemmälle.

Itse koen olevani myös kohtalaisen huono small talk -ihminen, ja vaikka puhunkin sujuvasti säästä tai tulevista lomasuunnitelmista, eivät kovin pinnalliset keskustelut jaksa inspiroida minua pitkään. Siksi suhtautumiseni asiakaskohtaamiseenkin on aina paljon syvempää kuin se, miltä asiakas näyttää tai mitä hän tekee työkseen. Ihminen kokonaisuutena ja kaikkine tarinoineen on kiinnostava ja juuri se minua inspiroi, sitä kiinnostavaa kokonaisuutta ja persoonaa haluan tuoda esille työni avulla. Asiakassuhde on aina luottamuksellinen suhde ja vuosien saatossa asiakkaista tulee jollain tapaa paljon enemmän kuin ”vain asiakkaita”. Luottamus molempiin suuntiin on asiakassuhteen tärkein kulmakivi. Sen vallitessa päästään yhdessä leikkimään erilaisilla tyyleillä ja saavutetaan ne parhaat lopputulokset. Asiakassuhteessakin uskon siis siihen, että kannattaa raapia hiukan pintaa syvemmältä (ihoa rikkomatta).

Blogissani haluan tarjoilla erilaisia näkökulmia hiuksiin ja hiusalaan liittyen, ammattilaisen näkökulmasta. Haluan puida ajankohtaisia ilmiöitä alallamme, kertoa kohokohtia työpäiviemme kulusta, siitä mikä meitä innostaa ja vie eteenpäin. Pureutua siihen, miten hiusongelmia voi taltuttaa ja ovatko ne sittenkään ongelmia vaiko hyödynnettäviä erityispiirteitä. Kertoa miten kaikin tavoin hiuksilla voi leikkiä. Mikä on hiushommissa vakavaa ja mikä ei.

Mitään kovin tieteellistä tekstiä voi olla turha odottaa – vaikka sitäkään en mene vannomaan – mutta kantaaottavaa ja rehellistä ainakin. Ajatuksia ja fiiliksiä hiuksista, kauneudesta, yrittämisestä ja elämästä.

Ketä kiinnostaa?

Sisällöltään ajattelisin tämän blogin toimivan sinulle, joka olet kiinnostunut hiuksista ja kauneudesta. Sinulle joka kaipaat ideoita ja vinkkejä omiin hiuksiisi ja joka haluat tietää miten niitä meidän isoja muutos- ja korjausprojekteja toteutetaan. Kenties sinulle, joka haluat päästä kurkistamaan back stagelle, kuulla mitä salongeissa tapahtuu niin asiakkaiden kanssa kuin kulissien takana. Varmasti myös sinulle, joka olet kiinnostunut hius- ja kauneudenhoitoalan työstä tulevaisuudessa ja kenties sinulle, joka haluat tietää jotain kampaajien sielunelämästä ja ajatuksista stereotypioiden takaa. Ja eihän sitä tiedä, vaikka tästä jokunen alan ihminenkin löytäisi yhtymäkohtia omien päiviensä kulkuun tai ajatuksiin. Mitään hurjia paljastuksia ja kohujuttuja sisältävää blogia tästä ei kuitenkaan ole tulossa, eli vähintäänkin yritetään pysyä hyvän maun rajoissa.

Hei, kuka puhuu?

Valmistuin kampaajaksi Kotkasta 2000. Olin aikuisopiskelija ja minulla oli etuoikeus tehdä liikkeessä töitä heti ensimmäisestä opiskeluvuodestani lähtien. Ja teinkin, kaikki lomat, iltoja, viikonloppuja. Valmistumiseni jälkeen muutin Helsinkiin töihin pariksi vuodeksi. Hankin ammattitaitoa ja rutiinia. Sinä aikana alkoi tuntua, että halusin vielä kehittyä lisää ja päästä kokeilemaan erilaisia töitä alan sisällä. Tarkalleen en kuitenkaan tiennyt mitä se jokin oli, mitä halusin tulevaisuudessa tehdä, kuitenkin jotain enemmän. Lähdin siis opiskelemaan Turun ammattikorkeakouluun 2002 ja valmistuin sieltä estenomiksi 2006. Olen aina ollut huono pysymään paikallani ja säännöllisin väliajoin joku outo levottomuus on vallannut ja saanut tekemään muutoksia elämään. Opiskelujen aikana yrittäjyys ei ensimmäisenä ollut ajatuksissani, opiskelun ohella heiluin laivoilla töissä ja annoin itseni ajautua ihan fiilispohjalta minne milloinkin hyvältä tuntui ajautua, vaan yrittäjä minusta sitten kuitenkin tuli. Vuoden 2006 syksynä aloitin tekemään vuokratuolitöitä kampaamossa sekä koulutus- ja myyntitöitä eräässä pienessä maahantuontifirmassa. Vuonna 2007 tuli muutto Lahteen, jonne sitten perustin oman yrityksen. ImaGoal sai paikkansa, paikan, joka onkin pitänyt minut työllistettynä tulevana syksynä 13 vuotta. Olen päässyt kokemaan yrittämisen monet puolet. Haasteet ja helppouden, itkut ja naurut, paineet ja stressittömyyden tilan. Ja se kaikki kokemus on tullut tarpeeseen. Olen totisesti oppinut paljon alasta, yrittämisestä, ihmisistä, elämästä.

Olen toiminut työnantajana ja vuokranantajana. Olen ohjannut lukuisia alan opiskelijoita yrityksessäni, olen kouluttanut oppisopimuksella. Olen päässyt kokeilemaan opetustöitä, kun olen käynyt työni ohessa sivutoimisesti opettamassa ammatillisessa koulutuskeskuksessa hiusalan opiskelijoita. Olen nähnyt oman työni kantavan hedelmää, kun ohjattavani ja opiskelijani ovat menestyneet alalla ja toiset ryhtyneet itsekin yrittäjiksi. Taannoin sain tilaisuuden liittyä suomalaisen Sim Sensitiven koulutustiimiin freelancer- kouluttajan ominaisuudessa. Se on tuonut ihan mahtavan boostin koko työelämääni. Tuntuu että joka osoitteesta ammennan lisää toiseen. Kouluttamisesta ja siihen liittyvistä kohtaamisista liikkeeseeni, kollegoilleni ja asiakkailleni, liiketyöstä vastaavasti koulutukseen. Jokainen osa vahvistaa toistaan, enkä voisi olla iloisempi ja tyytyväisempi tästä kombinaatiosta. Tällä hetkellä koen eläväni tähänastisen työelämäni parasta aikaa ja toivottavasti se fiilis myös välittyy työstäni.

Tervetuloa seuraamaan blogia!